Vi har ända sedan starten jobbat för att få till stånd en dramagrupp att arbeta med för dramatisering av berättelser vi hittar eller skapar i vår verksamhet. Det är dramatiseringar som ska ingå i utställningar och performances som vi genomför. På sikt planerar vi också ett radioteaterprojekt där en dramagrupp är en av förutsättningarna.

Dagens träff kom till stånd med hjälp av Göte Magnusson i Billingsfors teatersällskap, som frågat runt och tagit reda på intresse och möjligheter bland sina medlemmar. Göte själv kunde inte denna måndag, men han kommer att vara med i fortsättningen. Kajsa och Lena som är medlemmar i teatersällskapet var med idag. Vi fick också en oväntad deltagare i Kurt Samuelsson, som vi träffat på Sensus poesikväll i förra veckan.

Kajsa, David, Lena och Kurt läser den dalsländska sagan om fiskaren och flundran.

Tania gav deltagarna en presentation av vad vår förening planerar och vi gjorde provläsning i roller av en dalsländsk saga , som David hade dramatiserat. Det blev kul och spännande och vi bestämde att träffas igen måndagen den 25:e februari.

Det går bra för den som vill att anmäla intresse att delta i den här gruppen. Maila David på davidh.dickson@icloud.com eller ring 070 509 81 65.

Sagan vi läste är hämtad ur August Bondeson: Historiegubbar på Dal. 

Boken finns på nätet om du inte hittar den på biblioteket.