Söndagsgruppen utvecklar sagotemat. Naturligtvis minns vi sagor som vi trodde vi hade glömt. Så väcker vi liv i vårt kulturarv, och delar med oss av det. Och samtidigt lär vi känna delar av andras sagoskatter från fjärran länder. Vi hittade en ovanlig saga som berättats av en skogsbonde i Dalsland på 1800-talet. Du får inte bli förvånad att en flicka från Syrien hört sin mormor berätta samma saga när hon var liten i Aleppo. Men sagor om troll, det verkar vara unikt för Skandinavien. Så berättar vi och diskuterar. Spekulerar ibland. Och hittar nya sagor. Och hittar på!

Idag tog vi ett nytt steg i sagovärlden. Vi bestämde att vi ska ha en sagokväll. I hemmiljö, med te och myskuddar. Den 5:e april blir första gången.

Också beslutades en kul sak. Den 29:e mars firar vi Internationella Teaterdagen. Vi samlar alla vi känner som älskar teater eller att stå på scen – skådespelare, teaterbesökare, operasångare – och berättar för varandra om våra upplevelser av teater, opera, revy eller annan scenkonst. Då är vi på ABF i Åmål kl 19.

Arbetsmöte hemma hos DD