Ett viktigt möte idag med Bente Hjelm på Radio 45 i Åmål.

Vi sågs senast den 7:e januari. Då presenterade DD vår idé om radioteater i Dalsland. Och den gången utmynnade det korta och effektiva mötet i en överenskommelse om att detta är intressant och att vi skulle återkomma när vi har något att visa.

Idag möttes vi efter att Bente lyssnat på en kort provfil som vi lagt ut här på hemsidan i förra veckan. Hon började med att svara att hon är fortsatt intresserad. Diskussionen kom sedan in på olika utvecklingsmöjligheter för det här projektet, olika möjligheter att skapa en lyssnarkrets samt olika marknadsförings- och finansieringsalternativ.

Det som bestämdes är att vi ska börja med att presentera henne 5 tolvminuters radioteaterprogram. Tidsramen för hela projektet dess nuvarande form är ett år från nu. Vi räknar med att det ska ta oss ca 3 månader att producera den första programbuketten.

Det vi saknar för att göra detta är någon som har kompetens att mixa ljudfiler. Klippa och foga ihop. Lägga till ljudeffekter och musik. Vi lär oss detta själva, men då tar det mer tid än om vi får någon kunnig ljudproducent till hjälp. Skådespeleriet med regi och dramaturgi klarar vi.