Öppnat utställningen och genomfört performance idag. 30 personer var där. Berörande. Bra samtal efteråt. Fint att vika pappersbåtar tillsammans.

Tack ABF i Åmål och Bengtsfors; tack Young Innovation Hub med Erica Trevisin, Mohammad Alenezi och Aree Im-Aoran; och tack för stöd, Längmanska Kulturfonden.

(foto: Aree Iam-Aoran)

Så här berättar Muhammad Alenezi, som var performanceguide:

”I de sista ögonblicken innan uppträdandet började kände jag mig som ett bi i en bikupa. Alla var inblandade i någonting. 

När jag körde hissen fick jag inte le tillbaka mot folk, vilket kändes väldigt svårt. Föreställningen gick mycket bra, alla gjorde sin del felfritt, det gick smidigt och jag kände varken stress eller tryck. Publiken var så samarbetsvillig. Det gjorde jobbet enklare, och de tycktes ha haft en bra upplevelse. 

Den sista delen, som var att hjälpa till att vika pappersbåtar, var mycket roligt för mig. Vi pratade och skrattade med alla, det var det perfekta slutet, särskilt när jag kunde le tillbaka den här gången mot samma folk som jag varit så stram mot förut.”

På bilden nedan ses Peter Karlsson (guide), David Dickson (projektteamet), Ellinor Karlsson (guide), CG Gustavsson (guide), Heike Eilers (guide), Ivan D Kamiuyasu (konstnär), Tatiana Pismenskaya (projektledare), Erica Trevisin (projektteamet) och Mohammad Alenezi (projektteamet). Aree Iam-Aoran (projektteamet) tog fotot.

Övriga performanceguider var Najla Moustafa, Safian Haj Mohamed, Munsef Abou Qasim och David Svenske.

(Läs gärna Ulrika Gundahls recension av utställningen ”I Samma Båt”)

Projektteam och performanceguider samlade med Ivan D Kamiyasu vid hans smideskonstverk ”Lampedusa” – konstverket, som var en av inspirationskällorna till projektet.