Regi pågår

Samtidigt som de sista förberedelserna är i full gång för finissagen av utställning/performance ”I samma båt” nu på lördag, pågår repetitionerna inför teaterföreställningen som vi ska ha på Friluftsteatern i Billingsfors den 2 augusti.

Idag ville vi ha en realistisk övning. På Friluftsteatern behöver vi mickat, men hemma i DDs trädgård blev det en realistisk utomhusövning. Dessutom med publik. Mohammad, Erica, Najla och Safian var där som åskådare och det var bra. Det blev en övning att vara i sina roller även med den nerv som det blir när det är på riktigt.

Det är mycket som ska övas för att repliker, gester och förflyttningar ska fungera med flyt, men det blev också tydligt att replikerna hänger ihop med ens position på scenen. Ett steg framåt blev det.

Förutom publiken deltog samtliga skådespelare.