Idag repeterade vi teater i Billingsfors kyrka. Vi hade våra kulisser för första gången. Det gav en speciell känsla att vara i kyrkan. En spänning mellan det heliga och det vardagliga. Det gav inspiration.

Heike, Kajsa, Göte, Raneem, Naya, Ewa, Peter, David. Lena saknas.

I Sverige har kyrkan i allmänhet inte varit en plats där man spelar teater. Kanske förekommer det numera,  men det har ju också funnits en kyrklig uppfattning att skådespel är synd. Så var det i varje fall när påven Innocentius III utfärdade en bannbulla över så kallade Mystery Plays i England år 1210.

Raneem och Tania. I bakgrunden Göte i morgonrock.

Hur det blir i Billingsfors i framtiden vet vi inte, men idag fick vi lov att använda kyrkan för vår repetition av sagospelet Hej Flundra! Och det blev sagt att om det är dåligt väder den 2 augusti, så blir Billingsfors kyrka reservlokal för Friluftsteatern.