Vem valde att temat ska vara skräck?

När söndagsgruppen nystartade idag, blev diskussionen livlig, med mycket skratt och många frågor och förslag. En kväll med berättande planeras om en månad, och skräckhistorier föreslås som tema.

Teatersällskapet i Billingsfors är redan med och ska förbereda sig för denna berättarafton, som ska äga rum på IT-caféet i Bengtsfors den 25:e oktober. Med Söndagsgruppen kommer nya.

”Det var jag som tänkte på skräck”, säger vår projektledare, och följdfrågan Varför kommer som ett brev på posten.

Hösten. Mörkret. Kanske att det behövs att göra nåt roligt med det mörka. Med oron och med döden. Att klä ut sig och berätta om hemska fantasier. Då blir det lek och vi blir glada. Kan det vara så enkelt? Tja – kanske inte, men det hjälper lite grann. Och har vi haft kul tillsammans så kan vi kanske prata allvar också när det behövs.

Vi började där idag. Vi förbereder oss några veckor innan vi bjuder in till berättarkvällen. Och nu på söndag ska alla ha med sig var sin skräckhistoria, som vi testar med varandra. Vi börjar med skräck, och ser var vi hamnar till slut.

Vi bjuder in alla – inrikes och utrikes födda – som är intresserade av att förbereda detta lite annorlunda teaterevent – och att samtala, berätta och göra kul saker tillsammans.