Vi prövade ett annorlunda grepp tillsammans med Fadi Nezami och Reem Fawal. Vi körde upp till Gustavsfors dit vi var inbjudna av Royne Karlsson till Sjömagasinets restaurang. Vi blev bjudna på en spännande guidning och härlig lunch. Fadi och Reem intervjuade. Ett resultat av detta blev ett kort reportage, som var med som inslag på vår utställning i december.

Så här, bland annat, skrev Fadi om Sjömagasinets ägare:

”En ambitiös man, som har vuxit upp i en fattig familj. Han försöker nå sina drömmar utan att låta någontig stoppa honom.

Hans engelska var dålig i början men det var inget hinder för honom! Han lärde sig till slut en flytande engleska! Och så ville han lära sig att flyga flygplan och det gjorde han också. Han är en man med drömmar kan man säga! Hade alltid sina intressen i livet som han ville uppnå. 

Han är öppen mot alla, generös och ödmjuk! Han berättar om sina svagheter på roligt sätt. Han tycker om att bevara traditioner då äter han ärtor och fläsk varje torsdag.”