Det var intensiva dagar när vi gjorde de sista förberedelserna för vår utställning på Frivilligcentralen i Bengtsfors. Den här utställningen blev mer spontan än vi hade tänkt oss.

När vi hade genomfört de två fotoeventen i början av november – på Not Quite i Fengersfors och på Laxarby Kvarn – så var vår plan att koppla ihop detta bildskapande med våra berättarcirklar på lite längre sikt. Men så kom idémakerskan Martin-Therese Harfouche förbi. Hon fick se vad vi jobbade med och såg genast en möjlighet. Varför inte göra detta till en utställning när vi har öppet hus på Frivilligcentralen om 4 veckor?

Tvättat och klart. Vi tvekade inte mer än två sekunder, innan vi antog anbudet.

Det 5 december var en onsdag och då skulle det bli vernissage. Den helgen jobbade vi intensivt. Men vi var inte ensamma. Redan på tisdagen veckan innan hade Sayed, Morteza R., Sakhi och Morteza Q. nästan gjort färdigt sina texter på dari och på svenska. På fredagen kom Emilia, Rajmonda, Dima, Nagham och Safian och jobbade med sina bidrag.

Hela lördagen jobbade vi själva med att sätta upp fotografier och komponera till ett kollage med tidningsurklipp och våra deltagares berättelser.

Söndagen och måndagen blev det rusch. Emilia och Alva kom och gjorde klart och hjälpte till med kollaget. Sen kom killgänget, nu tillsammans med Nazir. De hade synpunkter på kompositionen och det blev bra när de satte ihop sina berättelser med bilderna.

På måndagen var allt i stort sett färdigt och på onsdagen var det vernissage.

Den röda tråden? Strömmarna av människor och deras tankar i Dalsland idag.