Pilgrimspop! Det har varit en tradition sen några år i Melleruds och Åmåls kommuner att arrangera en sommarvandring med kulturinslag längs Pilgrimsleden eller andra vandringsleder. En sommarvandring som i år 2020 kommer till Bengtsfors.

Det är föreningen Kulturrepubliken Dalsland, som är huvudarrangör och Bengtsfors kommun medarrangerar. Hela Bengtsforsarrangemanget hade sin början i att Kulturföreningen Strömmar i Dalsland tackade ja, när Kalle Karlsson och Kristoffer Emanuelsson i Kulturrepubliken frågade om man vill vara med i arrangemanget.

Sen kom VG-regionen med genom att bevilja stöd och Johan Lilljeqvist har varit den som dragit i trådarna i Bengtsfors kommun.

I coronapandemins sommar har Pilgrimspop blivit ett av de få kulturarrangemang som Bengtsfors kommun kunnat satsa på att genomföra. Det genomförs utomhus i skogen, och deltagarantalet är begränsat till 50.

Längs den 5 km långa vandringsleden från Gammelgården till Lysetjärn och tillbaka blir det stationer att pausa vid och där dyker det upp musiker, sångare och performance-artister.

Här hittar du länk till anmälan till evenemanget som äger rum lördag 27/6 2020.

Förutom VG-regionen, Studiefrämjandet, och Dalslands Sparbank, som stöder hela projektet i Bengtsfors (27 juni) och i Upperud (8 juli), så stöds Pilgrimspop i Bengtsfors av Bengtsfors kommun. Genom KulturföreningenStrömmar i Dalslands deltagande stöds bengtsforsarrangemanget också av ABF, som tillhandahåller replokaler och nödvändiga skrivartjänster.