Med fingermålning ger Jenny Eriksson en sista finish till sin vackra tavla

Snart fullt på Rovhålans parkering

”Folkvandring” är kanske att ta i, men det är inte var dag som Rovhålan i Kölviken får ta emot en ström av bilar och målningssugna vuxna och barn. Kanske med viss hjälp av P4 Västs inslag om att det pågick måleri till musik – blev det många som sökte sig hit. Det säger Mariann Andreasson som tillsammans med Tatiana Pismenskaya ansvarade för arrangemanget i Strömmar i Dalslands regi.

Mariann Andreasson berättade för P4 Västs reporter om hur musik och måleri kan hänga samman.
David Dickson och Elisabeth Ingvarsson intervjuas av P4 Västs reporter William Brynolfsson. David är ordförande i Strömmar i Dalsland och Elisabeth är runt i Bengtsfors kommun hela veckan med sina trevliga bilder med glada kossor.

Måleri till musik blev det, och för musiken svarade trubaduren Lotta Lagerlöf. Lotta Lagerlöf sjunger såväl Evert Taube och Dan Andersson som Simon and Garfunkel och Bob Dylan. Hennes rika repertoar fick inspirationen att flöda. Det var härligt att se hur musiken verkade skapa fokus på färg och form säger Tatiana Pismenskaya. Hon imponeras av att se hur både barn och ungdomar och vuxna koncentrerar sig så intensivt med hjälp av musiken.

Fullt fokus
Koncentration
Med fantasi och färg kan en flat sten bli en god smörgås med prickekorv

Vi återkommer med ny inspiration för måleri på söndag, påminner Tatiana, som samtalade med deltagarna om frågor som kom upp i samband med bildskapandet. Söndag är vi i Mustadfors Folkets hus, säger hon. Då, liksom nu, bjuder Lotta Lagerlöf på sång.