Denna gång i Skåpafors Folkets Hus. Det är en lokal med möjligheter. En stor sal med fria ytor och en klassisk teaterscen. Kök och samlingsrum med möblering som café. Inte så ofta använd, säger ansvarige Peter Halvordsson. Men snyggt och välhållet tycker vi.

Till dagens workshop har vi engagerat två killar som spelar afrikanska trummor. Baboucar Camara och Matieu Armand Pelletier. Idag ställer de upp ideellt, men de jobbar också professionellt. I dagens workshop är de både musiker och deltagare i de olika övningarna.

Av våra anmälda deltagare kommer en idag. Vi är inte besvikna att hon kommer. Hon är där av en anledning – att hon vill hitta sina resurser och utveckla dem. Vi får ju anpassa våra planer till situationen, men vi kör så klart.

Det blir rörelse. Vi gör andningsövningar och ordlekar. ”Tungvrickare” gör på något sätt gott, inte bara för artikulationen, utan även för att släppa en del blockeringar för fantasin. Vi betraktar varandra och övar på så sätt vår uppmärksamhet och närvaro. Babou och Matieu berättar om sina uttrycksmedel i konst och musik.