Tillbaka på Fritidsgårn på Sågudden i Bengtsfors. Denna lokal är trivsam. Ger nästan känslan av gillestuga eller bastu med den nakna träpanelen på väggarna. Med små medel går det också att ge plats för rörelseövningar. Särskilt på övre plan, där trägolvet är varmt och otrampat av smutsiga fötter.

Även denna gång kom tre deltagare. Eftersom det kommer några olika varje gång, så har vi haft fem deltagare sammanlagt. Det har fördelen att det blir personligt och familjärt, men vi planerar för att få med fler till de avslutande workshoptillfällena. Detta är fjärde mötet och vi har planerat 6 träffar plus en träff för utvärdering. Nu har vi planerat en ny modell av möten, där vi söker upp ungdomar där de finns. Vi har testat detta vid några tillfällen på Utvecklingscentrum, där vi haft lektioner med gymnasieklasser där. Detta är praktiskt sett inte en del av det nuvarande projektet, eftersom åldersgruppen inte är ungdomar. Men det har gett oss användbara erfarenheter.

Denna dag fortsatte vi med ”mina drömmars ö”, som gjordes klar av de två som jobbade med den målningen sist. Tjejen som inte var med sist gavs en egen uppgift – att måla sitt party.

När tiden var ute för måleriet fick alla ge sin tolkning av de olika målningarna. Här fick åter fantasin spelrum. Vi har också märkt att för den som har bra minne – och det har ju ungdomarna – så händer det att man går tillbaka till tidigare möten och samtalen där. Påminnelser om det som sagts tidigare hjälper till att skapa viss struktur i minnen och tankar.

I samband med analyser och diskussioner var det vilsamt att få lägga sig på golvet eller sätta sig i bekväm ställning och andas fokuserat. Andningsövningarna utvecklas nu undan för undan, så att de ska ge tillfälle att hitta ett större lugn och en stund av harmonisk avspändhet.

Som avslutning idag kom Resursburken fram. Det blev diskussion kring begreppen Målmedvetenhet, Avundsjuka och Uppmärksamhet.