Under Bengtsfors Kulturvecka 2023 var Kulturföreningen Strömmar i Dalsland en av många aktörer, och på onsdagen bjöds på Måleri till Musik. ”Tonernas färg” är temat och Rud Artist-in-Residence i Laxarby var dagens anhalt. Konstnären Lina Berglund är värdinna på platsen.

Rud Artist Residence, Laxarby – i kvällsljus (Bildkälla)

Här erbjuder hon annars konstnärer att bo och arbeta. Men idag är det måleriworkshop för intresserad allmänhet och besökarna får en stor luftig lokal med mycket ljus och en inspirerande konstmiljö.

Strömmar i Dalslands arrangemang ”Måleri till Musik” ger utrymme åt fantasin. Musiken kan vara en avslappnande bakgrund som mjukar upp vardagens spänningar i kropp och själ.

Eller så kan man låta musiken ge färg åt stundens sinnesförnimmelser och öppna ögonen för nya vyer.

Ibland rycks man med av musiken, och då kanske något oväntat blir resultatet.

Under sina arrangemang vid Bengtsfors Kulturvecka 2023 ställer Strömmar i Dalsland också ut verk av konstnären Jana Ziegler, Bengtsfors. Hennes tavlor ger en inramning till arrangemanget och kan inspirera till såväl tankar som eget skapande.

Musiken för dagen var lite retro med vinyl på grammofon. Indisk raga blandades med klassisk pianomusik – Chopin och Beethoven – och under dagen hanns det med både J. J. Cales softa jazz och Lennart Hellsings Krakel Spektakel.

Detta blev en dag för möten med lokala och långväga gäster och musiken och platsen gav kreativiteten gott spelrum.