Vi har en dramagrupp varje måndag i Bengtsfors.

Vi planerar att starta radioteater i Dalsland.

Idag genomförde vi en heldagsworkshop med improvisationsteater för ungdomar. Det gjorde vi tillsammans med Young Innovation Hub i Åmål. Emma Wolff, som är volontär där, kom med idén. Deltog gjorde ungdomar mellan 15 och 27 år.  Ungdomarna som deltog ville gärna hitta sätt att improvisera och släppa loss sin fantasi och kreativitet. Emma Wolff och Tatiana Pismenskaya gav dem övningar som gjorde det lätt och roligt att uttrycka sig och visa känslor. Till slut blev det så inspirerande att ingen ville sluta. Denna dagen sponsrades av Åmåls kommun, som bjöd deltagarna på lunch och av ABF som tillhandahöll lokaler.

Kulturföreningen Strömmar i Dalsland ser teater både som ett spännande och viktigt sätt att uttrycka sig och som en bra väg till personlig utveckling. Vi tror också att det är ett bra sätt för ungdomar och äldre att mötas och utbyta erfarenheter. Så Young Innovation Hub blev en bra samarbetspartner.

Impro-teater är speciellt, eftersom det inte finns några manus. Övningarna blir det deltagarna gör det till. Det blir roligt, spännande och även ansvarsfullt. Och frigörande.

Uppvärmning för impro hos ABF i Åmål

.

Det blev en levande tavla. Vad ser DU här?