Denna utställning ”Får vi skita på Torget?” blev en förstudie till ett större projekt ”SKIT i Antropocen” som vi planerar. Här påbörjade vi ett samarbete med en grupp forskare och konstnärer intresserade av ett spännande tema. Konstutställningen på temat SKIT blev lyckad och även uppmärksammad, och i processen såg vi en potential att vidareutveckla samarbetet i den här gruppen. Här får du en rundvandring bland de utställda konstverken tillsammans med utställningens idéskapare och curator Tatiana Pismenskaya i samtal med David Dickson och flera av konstnärerna som deltar med egna konstverk.

Om du vill se mer om denna utställningen kolla ”200330 förberedande titt” ”Vi hänger SKIT-utställningen”, ”Nu öppnar vi”, ”Skitutställningen öppnad”, ”SKIT i litteraturen” och Utställningen inspirerar. Dalslänningens reportage om utställningen hittar du här. P4 Väst gjorde en intervju den 21 april och lade ut lite av det på sitt instagramkonto.

Här kan du läsa om studiecirkeln ”SKIT i Antropocen” (hösten 2020) där vi förberedde samarbetet kring utställningen.