Så här såg det ut i Strömmar i Dalslands monter på näringslivsmässan i Bengtsfors. Kommunens företag och föreningar var inbjudna och i dagarna två kunde besökare lära känna verksamheter och framtidsplaner hos utställande aktörer.

C:a trettio företag och föreningar hade tagit vara på möjligheten att presentera sig för allmänheten och för varandra. Det senare var inte minst viktigt. Att träffas under två hela dagar gav kontakter, som kunde öppna möjligheter till nya samarbeten. Strömmar i Dalsland hittade flera nya kontakter och idéer till samarbeten väcktes och diskuterades.

På fredagsförmiddagen kom skolklasser från gymnasiet och från hög- och mellanstadiet.

Det blev trevliga diskussioner och många frågor. Målningarna från Strömmar i Dalslands ”Måleri till musik” inspirerade och flera frågade om de kunde få måla. De fick de – de som återkom på lördagen, då föreningen bjöd in till måleri i sin monter.

Vid tre tillfällen under mässdagarna fick deltagande verksamheter tillfälle att presentera sig från scen. Strömmar i Dalsland presenterades av David Dickson, som berättade om hur föreningen i det mesta av sin verksamhet använder kultur och estetiskt skapande som ett verktyg för välmående.

foto: Ellinor Karlsson

De många samtalen gav mycket energi, men vid dagarnas slut efter väl förrättat värv var det läge för en tupplur innan utställningsmontern skulle rivas och alla attiraljer packas för hemresa.