TEATER är magi! Att förvandla sig till någon annan.

Det är härligt att stå på scen.

Det blev ett bra möte när Kulturföreningen Strömmar i Dalsland samlade teaterintresserade, som vill vara med och på nytt få fart på den lokala teaterverksamheten. Det är Billingsfors Teatersällskap som på detta sätt ges hjälp att få sin verksamhet att leva.

Det var kul att leka med kostymer och smink och testa vem man kan bli.

”Kom med och experimentera” säger Tatiana Pismenskaya som är projektledare och regissör.

    

   

”Nu är det dags att ungdomarna också tar plats på den här scenen.” fortsätter hon. I Billingsfors Teatersällskap finns erfarenhet och kunskap. Man har haft framgångar och fått publik till den anrika Friluftsteatern som ligger gömd i den sköna grönskan bakom bruket. ”Vi vill hjälpa till att förena detta beprövade med nya tankar, som rör sig i tiden” . ”Vi ska pröva att beröra – både den gamla publiken och den unga.”

Så nu börjar en teatercirkel som kommer att skapa teaterföreställningar redan i höst. ”Det blir lite överraskning,” avslöjar David Dickson, som är ordförande i Strömmar i Dalsland. ”Teater på oväntat sätt!”

Alla som på något sätt vill hjälpa till med teatern är välkomna. ”Det finns så mycket som vi behöver hjälp med,” menar Göte Magnusson från Billingsfors Teatersällskap.

Första cirkelträffen blir lördagen den 21 september på ABF i Bengtsfors kl 14 – 16. För dem som har svårt på lördagar blir det ny träff redan tisdagen den 24 september kl 18 på samma plats.