Lotta Lagerlöf och Christian Oberländer lockar besökare
Mor och dotter kom från Högsäter för att delta i Bengtsfors Kulturvecka. Måleri till musik var rätta grejen.
Dramatik med ljus och hav.
Bildskapande i fokus. Seriösa samtal både om måleriets teknikaliteter och om det man vill uttrycka.
Intressant möte – kanske ”jag och min självbild”
Lotta Lagerlöf ger inspiration med ljus och skuggor i sin sång

På Bengtsfors Kulturveckas sista dag blev det Måleri till Musik med Strömmar i Dalsland i Mustadfors Folkets Hus i Dals Långed. Många har fått pröva på att inspireras på detta sätt, och idag var det speciellt för barn. Vilket inte hindrade att även vuxna deltog i måleriet och liksom tidigare blev det tillfälle till såväl konstskapande som goda samtal. Man fick välja om man ville måla på duk eller på stenar.

Detta har varit ett samarbete mellan Strömmar i Dalsland, Bengtsfors Kommun och Studieförbundet Vuxenskolan. I samarbetet har också ingått Ärtemarks Pastorat, som höll öppet i Torrskogs kyrka när vi hade måla till musik i Kölviken.

Samarbetet med Elisabeth Ingvarsson från Älvängen och hennes utställning av bilder med glada kossor har pågått hela veckan med besök på samtliga orter där Kulturveckan arrangerades i kommunen.

Strömmar i Dalslands projektledare Tatiana Pismenskaya ser gärna en fortsättning på dessa samarbeten: ”Det finns goda lärdomar att dra och jag tror att det går att utveckla kombinationen av konstskapande och samtal kring viktiga frågor” säger hon som avslutning.