Sista workshopen i projektet KÄNNA VÅGA SKAPA hade vi för en vecka sen. Idag växte möjligheter till en fortsättning fram.

Det var tänkt som utvärdering, och det blev det förstås också. Med enkät att fylla i.

Idag har alla deltagarna varit med. På ABF var vi fysiskt närvarande. De som inte kunde pga förkylningssymptom, de var med digitalt. Förutom enkäten hände flera saker.

Fyra av deltagarna är nu med som aktiva samtalspartners i den tjänst som vi startat för den som behöver någon att tala med. I coronakrisen vill vi vara till hjälp, och allmänheten hittar till tjänsten på Strömmar i Dalslands hemsida.

En konstutställning planeras. Det började vi med så smått redan förra veckan, då en av deltagarna visade egna konstverk. På frågan om någon ville ta bilderna som utgångspunkt för eget skapande kom positiva svar. Flera projektdeltagare har tagit detta på allvar och börjat skriva. Dessutom har två ungdomar som tidigare inte varit med i projektet inspirerats att delta med skrivande.

Idag ville vi också knyta ihop säcken. De flesta av deltagarna kom till projektet via kommunens verksamhet ”En väg in”. När vi var där och presenterade projektet första gången, så var en pröva-på-uppgift att rita ett träd. Att rita ett träd kan säga mycket om ens liv och relationer till sig själv och andra. Idag var uppgiften att rita ett nytt träd. Jämförelsen mellan de två teckningarna var dagens tankeväckare.

Innan vi skildes idag bestämdes ytterligare en sak. Framöver träffas vi och övar yoga. I coronatider som nu kan det tänkas att detta ibland måste ske digitalt, men tanken är att hitta en lokal där det går att vara på smittsäkert avstånd.